Albert Svensson Arkitekt

Arkitekt Albert är ett unikt företag. Vi ritar hus med förankring i allmängiltiga, tidlösa eller otidsenliga skönhetsvärden. Vår vision är att de skall byggas med traditionella material och med den skicklighet som är grundad i månghundraåriga hantverkstraditioner. Albert, som driver företaget, är vid sidan av arkitektutbildningen på Chalmers och studier i klassisk arkitektur på Notre Dame, utbildad möbelsnickare och konstnär och har bland annat jobbat som byggnadssnickare.
Albert Svensson Arkitekt
Albert Svensson Arkitekt2018/01/25 @ 12:40
NYTT KONTOR
Efter många år i ett gammalt hus på Brännö har jag nu flyttat in i ett ännu äldre hus i Majorna.
Albert Svensson Arkitekt
Albert Svensson Arkitekt2017/12/30 @ 14:15
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!
2018 kommer det att hända en hel del. Det börjar med att jag flyttar mitt kontor till Majorna. Den nya adressen blir Allmänna Vägen 2, i ett av Göteborgs äldsta hus. En hel del spännande jobb kommer att sätta igång varav några som kan bli riktigt stora. Kanske hinner jag också ta lite bilder på färdigställa hus. Tills vidare får ni se en radhusfasad under arbete.
Albert Svensson Arkitekt
Albert Svensson Arkitekt har lagt till 4 nya foton.2017/09/04 @ 18:06
OMBYGGNAD I KUNGSLADUGÅRD
Huset var, när jag kom i kontakt med det, i ett sorgligt skick. Panoramafönster utan foder och eternitplattor. Nu har det helt ny fasad, nya fönster och en ny entré. Där har jag tagit mig klassicistiska friheter.
Albert Svensson Arkitekt
Albert Svensson Arkitekt har lagt till 7 nya foton.2017/07/23 @ 10:12
Ombyggnad med nya balkonger, ny fasad och nya fönster.
Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Oftast till det sämre. I det här fallet dock till det bättre. Tack snickare Christer Thulin som gjorde detta hus så snyggt.
Albert Svensson Arkitekt
Albert Svensson Arkitekt2017/07/17 @ 9:05
INTERVJU I SMEDJAN.
Albert Svensson Arkitekt
Albert Svensson Arkitekt har lagt till 4 nya foton.2017/07/16 @ 12:36
I en prunkande trädgård, tillbyggt till ett fantastiskt hus, har jag ritat en veranda. Tornet fanns redan men måste förstås dela med mig av det ändå. Trädgården är som ni ser väldigt prunkande och därför har det varit svårt att fånga verandan på bild.

Om inget syns här förutom ett felmeddelande så gå direkt till vår facebooksida.